Taxatie nodig?

Taxatie nodig?

De waarde van je pand: snel en deskundig

Woning taxeren

Een huis vertegenwoordigt een bepaalde waarde. Waarde die afhankelijk is van veel factoren, zoals ligging, indeling, bouwjaar, staat van onderhoud, gebruikte materialen, oppervlak perceel, bouwkundige aspecten, etc. Het is mogelijk om door een van onze taxateurs je huis te taxeren en de marktwaarde vast te laten stellen (de huidige waarde bij koop of verkoop) en/of de herbouwwaarde (wat het kost om het huis gelijkwaardig nieuw te laten bouwen).

Wanneer een taxatierapport?

Bij het aanvragen van een nieuwe hypotheek is een actuele en gevalideerde taxatie voor de bank of andere financieringsinstelling vaak een vereiste. Om de maximale financiering te kunnen bepalen, moeten ze de waarde van de woning weten.

Ook bij het oversluiten van een hypotheek is een taxatierapport verplicht.

Als je zelf je droomwoning hebt gevonden kan het heel verstandig zijn om een taxatie te laten verrichten. Dan weet je wat de waarde van de woning is. En kun je zelf kiezen wat de woning jóu waard is. Dat helpt in de onderhandelingen.

Als je de hypotheek wilt verhogen of een lening af wilt sluiten voor verbouwing van de woning.

Voor het vaststellen van de herbouwwaarde (kan een vereiste zijn van de verzekeringsmaatschappij).

Bij het verdelen van de waarde van de woning (bijvoorbeeld bij echtscheiding of erfenis).

Erkende taxateurs

Bij ons werken uitsluitend NRVT geregistreerde Register Taxateurs welke eveneens zijn aangesloten bij brancheorganisatie NVM. Hiermee voldoen de taxateurs aan de eisen van en zijn ze aangesloten bij het NWWI, waardoor zij u een gevalideerd taxatierapport kunnen leveren.

Een gevalideerd rapport is verplicht voor de aanvraag van NHG (Nationale Hypotheek Garantie). In steeds meer situaties is een gevalideerd taxatierapport ook verplicht voor hypothecaire financieringen zonder NHG. We adviseren u dit na te gaan bij uw hypotheekadviseur of geldverstrekker. U kunt volstaan met een standaard taxatierapport wanneer u bijvoorbeeld het rapport wilt gebruiken voor een aankoopbeslissing.

100% garantie

Wij geven 100% garantie dat het taxatierapport voldoet aan de eisen van Nederlandse geldverstrekkers en dat het taxatierapport voldoet aan de geldende norm voor taxaties. Mocht het taxatierapport om wat voor reden dan ook tóch niet geaccepteerd worden, dan krijg je direct een gratis hertaxatie.

Wil je weten wat de taxatiekosten zijn? Of direct een taxatie voor je huis aanvragen? Bel 0252-21 42 43 of stuur een e-mail naar info@maxsedelaar.nl. Ook kun je via het contactformulier een terugbelverzoek indienen.

 

Nieuw in ons aanbod

Voorfoto
Meer informatie
Nieuw

Groenewege 22

Noordwijkerhout

  5 Kamers
  124 m² Woonoppervlak
  179 m² Perceeloppervlak
  Gebouwd in 1980

€ 359.000,- k.k
Voorfoto
Meer informatie
Nieuw

Bloemendaalstraat 32

Noordwijk

  5 Kamers
  114 m² Woonoppervlak
  125 m² Perceeloppervlak
  Gebouwd in 1985

€ 369.000,- k.k.
voorfoto
Meer informatie
Nieuw

Kagerdreef 190

Sassenheim

  5 Kamers
  123 m² Woonoppervlak
  199 m² Perceeloppervlak
  Gebouwd in 1970

€ 350.000,- k.k.

Wat voor huis zoekt u? Vul bij dit formulier uw wensen in en wij gaan meteen voor u aan de slag!

Heeft u uw huis al gevonden en heeft u daar in de laatste fase hulp bij nodig? Of wilt u samen met ons zoeken naar uw droomhuis? Neem gerust contact met ons op. Dan vertellen wij u graag meer over ons en onze tarieven.

Wat ons zo uniek maakt

We duiken erin! U krijgt één vast aanspreekpunt, maar het hele team gaat voor u aan de slag. Als we weten wat uw wensen zijn zetten wij al onze kanalen in. We gebruiken daarvoor ons netwerk én social media.

Een huis taxeren met Max Sedelaar als taxateur bespaart u tijd, geld en zorgen.

Maak een afspraak!